Esoterik! Езотеричен! Esoteric!

Езотеричен!

Напълно сериозно, скъпи приятели, вчера някой ми каза, че книгите ми са езотерични до край. И вероятно имаше предвид, че ще бъда горчиво ядосан за това. По време на което се чувствам много поласкана. Да те са.

Защото: езотериката не означава нищо друго освен гранична наука. И ако сме точни, цялата християнска вяра е въпрос на гранична наука. Никой наистина не знае как Исус възкресяваше мъртвите, караше слепите да проглеждат, куците да прохождат, казваше на бурята да утихне.

Всичко това е, строго погледнато, гранична наука. Или, както би казал на съвременен език, езотерика. Тогава хората биха казали само чудеса.

И да откажа ли? Какво остава от Новия завет, ако аз

.) премахнете историите за чудеса на Исус,

.) тримата астролози, които видяха изгрева на звездата на еврейския цар Исус,

.) извадете притчите, които са най-вече описание на езотериката.

Предпочитам да се придържам към старите учения и да се оставя отново да бъда класифициран като езотерик. В крайна сметка, не беше ли Исус препъникамъкът? Крайъгълният камък, който строителите отхвърлиха?

Матей 21:42 Исус им каза: Никога ли не сте чели Писанието (Псалм 118:22-23): „Камъкът, който отхвърлиха зидарите, стана крайъгълен камък. Това стана от Господа и Той е чудо в очите ни”?

Hinterlasse einen Kommentar