Die Sache mit den Früchten! Нещата с плодовете! The fruit thing!

Павел премина през света, каза на хората за Божието царство и благослови, когато църквите се появиха. Той дори не е търсил свои църковни лидери. Когато дойдоха при него, той видя това като вид призвание. Така че някой може да твърди, че Павел от Тарс изобщо не е давал плод.

Освен това, според апостол Петър, се казва, че той е защитавал доста крайна теология, или да кажем такава, която не е толкова лесна за разбиране. Второто писмо на Петър ни казва:

2 Петър 3:14 Затова, възлюбени, докато чакате, старайте се да бъдете неопетнени и непорочни пред Него в мир, 15 като смятате търпението на нашия Господ за вашето спасение, както и нашият възлюбен брат Павел след дадената му мъдрост писа за теб. 16 За това той говори във всичките послания, в които някои неща са трудни за разбиране, които невежите и лекомислените ще изопачат, подобно на другите писания, за собствена гибел. 17 Но вие, приятели мои, като знаете това предварително, внимавайте да не бъдете увлечени от грешката на тези нечестиви хора и да не загубите твърдата си опора. 18 Но растете в благодат и в познанието на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Слава му сега и завинаги! амин

Така че Павел от Тарс, който всъщност се смята за главния евангелизатор на ранното християнство, никога не е донесъл никакъв плод? Бих искал да отговоря на този въпрос с един контра въпрос: Кои сме ние, че си позволяваме да определяме кой да дава плод или не? Чия работа благославя Бог Отец и коя не? Помислете за това с мен!

Hinterlasse einen Kommentar